Laimėti galima ir žaidžiant su lyderiais

Šiuo metu Šilalės krepšinio komanda „Lūšis“ Regionų krepšinio lygos A divizione užima dešimtą vietą. Nors turnyro pradžia nebuvo pati sėkmingiausia, jau kuris laikas komandai neblogai sekasi aikštelėje ir pavyksta laimėti rungtynes. Praėjusi savaitė šilališkiams buvo ypač intensyvi bei pergalinga. 

Penktadienio vakarą Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijos­ sporto salėje „Lūšis“ susitiko su­ Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) komanda. Pirmąjį ir antrąjį kėlinį laimėję šilališkiai­ po ilgosios pertraukos paty­rė­ tik­rą išbandymą, netrūko­ įtampos, nes susiėmę VDU sportininkai pradėjo demonstruoti­ savo kovingumą ir „Lūšies“ pers­vara tesiekė vos keturis­ taškus. Tačiau jausdami di­džiu­­­lį susirinkusiųjų palaikymą, mū­sų krepšininkai stengėsi nepasiduoti VDU komandai ir, sukaupę paskutines jėgas, nugalėjo kauniečius rezultatu ­78:75. 

Dramatiškų varžybų lyderiu­ tapo Nojus Pabrieža, kuris­ „Lū-šies“ komandai surinko­ dau­giau­siai – 21 tašką. Ši­la­liškiams gelbėjo ir aikštelėje pa­sirodęs komandos treneris Linas Leka­vičius, pelnęs 9 rezultatyvius perdavimus bei tapęs vienu iš rungtynių lyderių.

„Kelių paskutinių varžybų sėk­­mę galėjo lemti ir nauja komandos sudėtis, taip pat pakeitėme daug derinių. Turnyro pradžia buvo sunki, bet per laiką žaidėjams pavyko susipažinti su komandos žaidimu, susitarti, kaip vienam kitą papildyti. Po truputį tampame stip­ria komanda“, – džiaugė­si­ „Lūšies“ klubo vadovas Er­nes­tas Aušra.

Tačiau ilgai džiaugtis pergale „Lūšis“ neturėjo laiko – reikėjo susikaupti šeštadienio varžyboms. Jose šilališkiai susitiko su sėkmingai RKL rungtyniaujančia BC „Biržų“ komanda. Pirmą ir antrą kėlinį laimėjo biržiečiai, bet po ilgosios­ pertraukos šiek tiek pailsėję Šilalės krepšininkai nusprendė nepasiduoti ir trečio kėlinio pabaigoje nuo priešininkų atsiliko tik vienu tašku. Ketvirtas kėlinys tapo tikru išbandymu tiek „Lūšiai“, tiek „Biržams“: abi komandos nenorėjo paleisti pergalės, todėl kovėsi itin intensyviai, o kėlinio pabaigoje­ pasipylė tritaškių lietus. Sėk­mingiau varžybos susiklostė „Lū­šiai“, rezultatu 81:72 įveikusiai „Biržus“.

„Abejos paskutinės rungtynės buvo labai sėkmingos. Nors šeštadienį visi manė, kad lyderiais turėjo būti Biržų komanda, mat jie turnyro lentelė­je yra pirmi, sugebėjome pa­ro­dyti­ jog visi gali žaisti­ krepšinį ir laimėti“, – teigė klubo va­dovas E. Aušra.

Absoliučiu šeštadienio varžybų lyderiu tapo Justas Košys, „Lūšies“ komandai atkovojęs 13 kamuolių ir pasižymėjęs efektyvumu aikštelėje bei pelnęs 28 taškus. J. Košys, kaip ir biržietis Kipras Urbanavičius, iš­siskyrė ir rezultatyviausiais per­­­davimais.

RKL dar nesibaigia. Ar­timiau­sios varžybos „Lūšies“ laukia kovo 1 d., kai Šilalėje krepšinio klubas susitiks su „Akmenės krašto“ komanda.

Vesta VITKUTĖ

AUTORĖS nuotr.