Krepšinio klubas buria įvairaus amžiaus žaidėjus

Šilalės krepšinio klubas „Prolain“­ dar gana naujas, tačiau jau spė­jęs­ suburti aktyvaus laisvalaikio mė­gėjus ir­ pasiekti nemažai lai­mė­jimų. Tačiau komanda tuo neap­si­ri­boja, to­liau kuria naujus planus ir netgi užsimojo suburti moteris žaisti krep­šinį.

„Prolain“ klubas veikia vos daugiau nei porą metų, o pagrindinis jo vadovų siekis yra sudominti aktyvia fizine­ veikla kuo daugiau ir kuo įvairesnio amžiaus šilališkių. O kadangi krepšinis,­ anot komandos narių, svarbus kiek­vienam lietuviui, šiuo metu klubas jau turi jaunimo be amžiaus cenzo, taip pat 40+ ir 50+ amžiaus grupių komandas. Jų nariai aktyviai dalyvauja įvairiuose čempionatuose, gerai leidžia laiką ir į Šilalę jau parvežė ne vieną laimėjimą. 

„Gana sudėtinga rasti vietų, kur būtų galima treniruotis. Norinčiųjų žaisti krepšinį arba rengti varžybas Šilalėje yra labai daug, tačiau nerandame, kur galėtume žmones priimti. Labai norisi,­ kad greičiau būtų ati­da­rytas naujasis Ši­lalės sporto­ komplek­sas,­ gal tada sąlygos­ pagerėtų, galėtume tre­ni­ruotis vi­su pa­jė­gumu“, – viliasi „Prolain“ klubo­ narys Modes­tas Koly­čius.

Šį sezoną „Prolain“ dalyvavo net keturiuose čempionatuose: Lietuvos krepši­nio veteranų lygos 5x5­ 50+ amžiaus grupės, Lietuvos veteranų 3x3, 11-ajame Žemaitijos krašto veteranų krepšinio Žal­girio taurės 40+ ir Kel­mės atvirajame krepšinio 50+ amžiaus grupės čempio­nate. Be to, dabar Šilalės rajono krepšinio pirmenybėms ruošiasi „Prolain“ jaunimo komanda.

Pasak M. Kolyčiaus, sėkmę klubas išbandė ir Palangos krepšinio turnyre­ Baltų dienoms paminėti, Vilniaus 12-ajame Pilialaukio, Kelmės BIG3, Ka­lėdinės Pajūrio taurės bei tarptautinėse Lenkijos krepšinio turnyruose. 

„Artėja pavasaris, vyksta daugelio čem­pionatų finaliniai etapai, tad veiklos užtenka. Ir nors po intensyvaus sezono nemažai žaidėjų yra patyrę traumų, ir toliau treniruosimės, bandysime sveikti ir siekti, kad dar ne viena krepšinio taurė atsidurtų Šilalėje“, – teigia M. Kolyčius.

Klubo dar laukia vienas rudeninis turnyras Hapsalu mieste, Estijoje, o jeigu leis finansinės galimybės, „Prolain“ vyks į varžybas Turkijoje, Kemero mieste. Šilalės kraštą komanda bandys garsinti ir Klaipėdoje šiemet rugpjūčio 17–25 d. vyksiančiame Europos senjorų krepšinio čempionate. 

Tiesa, pasak klubo atstovų, jie turi ne vieną kūrybinę idėją, susijusią ne tik­ su krepšiniu. Štai prieš Kalėdas „Prolain“ nariai nusprendė pasidalinti gėriu su 26 šeimomis. Anot M. Kolyčiaus, norėjosi, jog žmonėms šventės būtų linksmesnės, todėl aplankė ir dovanojo maisto produktų, daiktų buičiai bei kt.

„Jau kuris laikas puoselėjame mintį suburti Šilalės moterų krepšinio komandą. Keliaudami po turnyrus matome, kaip jos drąsiai, profesionaliai ir noriai žaidžia. Tokia komanda būtų naujovė Šilalėje ir leistų moterims pažinti krepšinį iš naujo, turiningai praleisti laiką“, – ateities planais dalijasi M. Kolyčius.

Beje, komanda jau aktyviai ruošiasi­ ir tradiciniu tapusiam 3x3 krepšinio turnyrui „Prolain“ taurėms laimėti. Į varžybas, kurios vyksta Šilalės miesto šventės metu, susirenka daug komandų iš visos Lietuvos, tad jos pritraukia ir gausybę žiūrovų. 

Vesta VITKUTĖ

Nuotr. iš „Prolain“ archyvo

Atnaujinta Pirmadienis, 19 vasario 2024 09:00