Duris atvėrė naujoji sporto salė

Turėjo pasikeisti net trys politikų kadencijos, kol pagaliau buvo užbaigtas statyti Šilalės sporto ir laisvalai­kio centras – prieš 9 metus atidarytas baseinas, o penktadienį iškilmingai duris atvėrė moderni sporto salė. Į atidarymo ceremoniją sukviesti svečiai, sveikindami šilališkius tokia išskirtine proga, labiausiai linkėjo, kad sportas vienytų, o visos naujosios salės erdvės būtų maksimaliai išnaudojamos ne tik profesionaliai spor­tuojančiųjų, bet jomis galėtų naudotis ir eiliniai šilališkiai. 

Iš viso į Sporto ir laisvalaikio centro statybas buvo investuota beveik 9 mln. eurų: 2015 m. atidaryto baseino statybos kainavo daugiau nei 3,47 mln. Eur, o ką tik duris atvėrusios sporto salės statybos atsiėjo virš 5 mln. Eur. Per beveik ketverius metus, kai buvo pasirašyta pirmoji 4,2 mln. Eur vertės Šilalės savivaldybės ir UAB „Telšių statyba“ sutartis, salės statybos kaštai gerokai išaugo, todėl rajono vadovai pripažįsta, kad jei ne Vyriausybės skirtas finansavimas, darbai galėjo užsitęsti dar ilgiau. Iš viso valstybės lėšos sudaro apie 4 mln. likusi suma (per 1 mln. Eur) – Šilalės rajono savivaldybės paimtos paskolos.

Šilalės sporto ir laisvalaikio komplekse nuo šiol veikia sporto salė su 500 vietų tribūnomis, dvi treniruoklių ir aerobikos salės, vaikų pramogų zona su batutais, taip pat laipiojimo siena ir kt. 

Be to, pasak šią salę, kaip ir baseiną, administruojančios Šilalės sporto mokyklos direktorės Gitanos Jurgutienės, įrengtas ir kambarys vaikams nuo 4 iki 6 metų, kur jie galės ne tik švęsti gimtadienius ar kitas šventes, bet ir pramogauti, kai jų tėvai sportuos.

Į iškilmingą naujojo komplekso atidarymą atvykę iš mūsų krašto kilę sportininkai Lukas Lekavičius, Karolis Aleksandravičius, Nerimantas Jucius ir kt. džiaugėsi, jog nuo šiol ir jauniesiems sportininkams sąlygos turėtų pagerėti, o tai skatins juos siekti dar geresnių rezultatų. 

Šurmulio, renginių ir kuo daugiau varžybų naujosiose patalpose linkėjo ir renginyje dalyvavę Seimo nariai Jonas Gudauskas ir Romualdas Vaitkus, Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vydas Gedvilas, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos patarėjas sporto politikos klausimais, olimpietis Justinas Kinderis. 

O pirmieji naująją aikštę išbandė Šilalės rajono krepšinio komandų „Prolain“ ir „Pegasas“ sportininkai.

„Šilalės artojo“ inform.

Algimanto AMBROZOS nuotr.

Atnaujinta Antradienis, 23 balandžio 2024 08:05